KoloZávod 2011

01.08.2011 18:11

 

V neděli 18. září proběhl 2011 v odpoledních hodinách v prostorech hřiště s U-rampou 1. ročník kolozávodu. Svým způsobem jsme navázali na přerušenou tradici cyklistického závodu pro děti, který se na území naší obce již v minulosti konal. Celá akce se konala ve spolupráci Klubu Kolovraty o. s. – Klubka, Rodinného centra Kolovraty – MACEK, o. s. a Dětského klubu Sluníčko. Partnerem akce byl Sokol Kolovraty. Hlavním sponzorem byla MČ Praha Kolovraty, dalšími sponzory pak byli manželé Borgesovi.

Závod byl určen všem věkovým kategoriím, soutěžilo se v jízdě na kole a v mladších věkových kategoriích i na koloběžce. Tratě dle věkových skupin měřily od 250 m do 4,6 km. Pro děti byla připravena i nesoutěžní disciplína – slalom. Do soutěžního klání se zapojilo 103 účastníků a jen tři z nejmladší kategorie nedojeli do cíle. Nejvíce závodníků startovalo v kategorii 6 – 8 let, druhou nejobsazenější kategorií byly děti do 6 let.  Vzhledem k neobsazené kategorii 15 – 16 a 17 – 18 let jsme neplánovaně zařadili také závod veteránů.

Počasí bylo během závodu uspokojivé, celkem vlhké, ale teplé, nálada startujících i pořadatelů více než dobrá. Nejzdatnější soutěžící získali diplomy a pro všechny byla nachystaná malá drobnost. Závodníci startovali jednotlivě v minutových intervalech a během závodu jsme nezaznamenali žádný karambol.

Zde přikládáme výsledky vítězů jednotlivých kategorií. Více o závodě, fotogalerii a celkovou výsledkovou listinu můžete nalézt na webu R. C. MACEK nebo Klubka.

Dana Heřmánková za R.C.Macek, Klubko, Dětský klub Sluníčko
 

 

Kolovratský závod kol a koloběžek

 

Termín: neděle 18.září 2011

Místo konání: hřiště s U-rampou

 

Startovní časy jednotlivých kategorií:

13:00   15 - 16 let – kola, 17 - 18 let – kola

14:00   11 - 12 let – kola, 13 - 14 let – kola

15:00   6 - 8 let - kola, koloběžky

16:00   do 6 let - kola, koloběžky

17:00   9 - 10 let - kola, koloběžky

14-17 hod jízdy zručnosti - kola, koloběžky

 

Prezence každé kategorie vždy cca 1/2 hodiny před startovním časem.

Soutěž o medaile, ale i drobné ceny pro každého účastníka.

Podmínky účasti: u všech závodníků funkční ochranná přilba, u dětí do 8 let přítomnost zákonného zástupce

Parkování aut: u hasičů, u fotbalového hřiště, u vlakové zastávky

 

Pořádá: Rodinné centrum Kolovraty MACEK o.s., Klub Kolovraty o.s. KLUBKO, Dětský klub Sluníčko

Podporuje: Městská část Praha-Kolovraty, Borgesovi, Sokol Kolovraty

Akci finančně podporuje ÚMČ Praha - Kolovraty.

 

Výsledky závodu

Závod kol, koloběžek a odrážedel se uskutečnil za nepříznivého počasí, ale i přes tuto skutečnost bylo pro pořadatele příjemným překvapením množství závodníků, kterých bylo celkem 103. Nejmladší kategorie a koloběžky závodili na trase dlouhé 250 m, starší děti a dospělí na kolech pak na trase v délce 1,2 - 2,4 km. V letošním roce nepotkalo závodníky žádné zranění, i když několik pádů na mokrém povrchu bylo také zaznamenáno.

Doufáme, že pro příští ročník bude závodu přát lepší počasí aby si ho mohli lépe užít jak závodníci, tak i pořadatelé.

Na závěr se sluší poděkovat všem, kteří za nepříznivého počasí přišli závodit, všem, kteří pomohli s organizací a také všem, kteří závod podpořili ať už finančně či materiálně.